Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ انتشار آخرین آمار مربوط به کرونا در سراسر کشور اگرچه حکایت از کاهش تعداد موارد مرگ و میر دارد اما واقعیت امر اینجاست که همچنان ویروس منحوس در کشور فعال و روند صعودی دارد. - اخبار استانها -

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که مسئولان وزارت بهداشت سخن از مدیریت کم هزینه پیک پنجم می‌گویند انتشار افزایش تعداد موارد ابتلا در میان کودکان با ویروس دلتا این نگرانی را ایجاد کرده که دوباره کانون‌های بیماری در خانواده‌ها شکل گرفته و شاهد گسترش بحران در سراسر کشور باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه کارشناسان بهداشت تاکید دارند با توجه افزایش فعالیت سویه دلتا در سراسر کشور تغییرات معناداری در سن ابتلا در ایران ایجاد شده است به صورتی که اگرچه در انواع گذشته ویروس بیشتر مبتلایان بالای 20 سال بودند اما اکنون براساس اطلاعات موجود ویروس جهش یافته دلتا با تمام تغییراتی که به خود دیده در میان کودکان یکه‌تازی می‌کند.

این گروه تاکید دارند اگرچه نرخ مرگ و میر در میان کودکان به دلیل ابتلا به کرونا بسیار پایین است اما خطر اصلی اینجاست که کودکان می‌توانند ناقلان شیرین‌زبان در میان خانواده‌ها باشند و باعث گسترش موارد ابتلا در سراسر کشور آنهم در کانون‌های خانوادگی باشند که مدیریت این روند با درنظر گرفتن قدرت سرایت بالای دلتا احتمالا نه تنها پرهزینه است بلکه می‌توان گفت کار دشواری خواهد بود.

در همین زمینه  شمس اله نوری‌پور رئیس بیمارستان کودکان مفید تهران نیز ضمن تأیید افزایش ابتلای کودکان به سویه دلتا  می‌گوید: واریانت دلتا بیش از گذشته شیرخواران و نوزادان را درگیر می‌کند و چون این موج به‌سرعت واگیردار است بیشتر از چهار موج قبلی درگیری را در کودکان افزایش داده است.

نوری‌پور می‌افزاید: از 37 تخت بخش بیماران کرونایی هم اینک 17 تخت در اشغال شیرخواران، نوازدان و کودکان مبتلا به کووید19 است و ما عدم رعایت خانواده‌ها و مسافرت‌ها را دلیل ابتلای گروه‌های سنی زیر 14 سال به ویروس کرونا می‌دانیم. همین بی‌توجهی خانواده‌ها منجر به انتشار بیماری شده و چون موج پنجم با سویه دلتا واگیری بیشتری دارد تعداد تخت‌های بستری ما به نسبت موج‌های قبلی بیشتر اشغال شده و پیش‌بینی می‌کنیم موارد بستری در گروه‌های سنی زیر 14 سال نیز روند افزایشی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد کودکانی که قربانی ویروس کرونا می‌شوند دارای نقص ایمنی و بیماری‌های زمینه‌ای هستند همچنین درباره علائم بیماران سرپایی و بستری مبتلا به واریانت دلتا نیز می‌گوید: به‌طور کلی علائم ویروس کرونا شبیه به هم است، اما علائمی مانند حالت سرماخوردگی، گلودرد، اسهال، استفراغ، بدن درد و سردرد ممکن است در کودکان مبتلا به کرونای دلتا دیده شود. درحالی که  سرفه کمتر دیده شده است.

افزایش تعداد بیماران به دلیل سرعت سرایت دلتا

از سوی دیگر کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند این اتفاق یعنی افزایش تعداد کودکان ناقل دلتا روند تصاعدی نرخ ابتلا را ایجاد کرده است، چون شباهت علائم بیماری کرونا با ویروس دلتا بسیار شبیه به سرماخوردگی ساده است والدین و خانواده‌ها بدون اینکه احتمال آلوده بودن کودکشان به ویروس کرونا را بدهند خود نیز در معرض ابتلا خواهند بود.

این گروه همچنین معتقدند از آنجا که اجرای دقیق  قرنطینه در میان کودکان امری دشوار است چرخه انتقال سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت چون  در واریانت انگلیسی کرونا یا ویروس آلفا، یک نفر ناقل بین دو تا چهار نفر را مبتلا می‌کرد، اما در ویروس دلتا یک نفر مبتلا می‌تواند هشت نفر دیگر را هم مبتلا کند که این اتفاق بار سنگینی را به نظام بهداشت و درمان کشور تحمیل خواهد کرد.

اهمیت اجرای دقیق قرنطینه و رهیگیری مبتلایان

اظهار نظر کارشناسان بهداشت و درمان مبنی بر افزایش تعداد بیماران با توجه به شرایط جدید با درنظر گرفتن تغییرات معنادار شاخص‌های مختلف در اقصی‌نقاط کشور این نکته را یادآور می‌شود که وزارت بهداشت و البته مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم  به مدیریت کم هزینه پیک پنجم دارند بهترین راهکار در کنار گسترش و سرعت میزان واکسیناسیون؛ رهگیری مبتلایان و اجرای دقیق قرنطینه آنهاست.

این درحالی استکه با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده از سوی وزارت بهداشت برای مقابله با روند افزایشی مراجعه بیماران سرپایی و همچنین بستری در مراکز درمانی اکنون ستاد ترخیص دوباره فعال شده و احتمالاً شاهد ترخیص ناقلان خاموش بیشتری در روزهای آتی برای ایجاد فضای مناسب بستری بیماران بدحال‌تر خواهیم بود.

اتفاقی که در پیک چهارم نشان داده نه تنها باعث از دست رفتن تمام برنامه‌ریزی‌ها می‌شود بلکه با طولانی شدن دوره پیک می‌تواند زمینه‌ساز پیک‌های بعدی البته با قدرت بیماری‌زایی بالاتری نیز باشد که در شرایط فعلی مدیریت این اتفاق برای کادر درمان ایران محلی از تردید خواهد بود و قبلا وزیر بهداشت به این موضوع اشاره کرده بود.

کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند با درنظر گرفتن تعطیلات پیش رو و البته روند افزایشی نرخ بیماری در میان کودکان و تمام موارد دیگر قرنطینه کانون‌های بحرانی الزامی و البته توجه به موضوع قرنطینه افراد مبتلا نیز به نوعی پاشنه آشیل موفقیت در مدیریت کم هزینه پیک پنجم با ویروس دلتاست، که بررسی دقیق آمارهای رسمی تایید کننده همین واقعیت است.

 

 

جدیدترین اخبار کرونا در ایران| تعطیلات هفته آینده و سرنوشت پیک پنجم/ موج مکزیکی دلتا در سراسر کشور/ هر 7 دقیقه یک فوتی+ نقشه و نمودارجدیدترین اخبار کرونا در ایران| خودنمایی "دلتا" هفته آینده/ کمیته ترخیص بازهم تشکیل شد/ ساعتی 7 نفر فوتی کرونا + نقشه و نمودارجدیدترین اخبار کرونا در ایران| جهش 127 درصدی تعداد شهرهای قرمز در 14 روز/ حرکت دلتا به‌سمت شمال‌غرب کشور+ نقشه و نمودار

 

استان خوزستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، فرهاد ابول نژادیان در گفت‌وگو به خبرنگاران، ضمن تایید خبر ورود ویروس دلتا کرونا به خوزستان اظهار داشت: در طی چند روز اخیر که پیک پنجم کرونا در کشور آغاز شده است، حساسیت نسبت به بیماریابی و رهگیری بیماران کرونا در استان نیز افزایش یافته و شناسایی ویروس بیماران در دستور کار بهداشت استان قرار گرفته است.

وی افزود: از میان نمونه‌های ارسالی به انیستیتو پاستور تهران برای شناسایی نوع ویروس، متاسفانه امروز نوع 10 مورد به نوع جهش یافته کرونا یعنی دلتا کرونا تشخیص قطعی داده شده‌اند و به این طریق شیوع این نوع کرونا در استان آغاز شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: از میان افراد مبتلا به دلتا کرونا در استان، 3 مورد در اهواز، یک مورد در مسجدسلیمان،  یک مورد ایذه، یک مورد رامهرمز و یک مورد ماهسشهر بوده است و 3 مورد دیگر نیز در آزمایشگاه مرزی شلمچه حضور دارند که از اتباع عراقی هستند و ا ز ورود آنان به کشور جلوگیری شده است.

ابول‌نژادیان در خصوص رهگیری افراد احتمالی مبتلا نیز تصریح کرد: 7 نفر خوزستانی مبتلا به دلتا کرونا، تحت مراقبت قرار دارند و کار رهگیری اشخاص در تماس به این افراد آغاز شده است که متاسفانه احتمال افزایش آمار مبتلایان به این نوع ویروس کرونا قابل پیش‌بینی است.

وی در ادامه افزود: علی رغم تمام تلاش‌های کادر سلامت و بهداشت استان در جلوگیری از ورود این ویورس به استان ولی متاسفانه شیوع این ویروس در استان آغاز شده است و احتمالاً آمارهای روزانه افزایش یابد و باید زنگ خطر آغاز پیک پنجم کرونا را در استان به صدا درآورد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: با توجه به اینکه این ویروس قدرت سرایت و ابتلای بیشتری نسبت انواع دیگر دارد باید هرچه سریع‌تر به صورت ضربتی محدودیت‌ها و تدابیر شیوع بیشتر ویروس در استان را تشدید کنیم تا بتوانیم هرچه سریع تر از این پیک کرونا عبور کنیم.

استان کرمان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 784 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 375 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 73 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 174 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 65 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 97 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 188 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 26 هزار و 34 مورد رسیده است.

وی به فوت 17 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 290 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 164 هزار و 50 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 73 هزار و 618 مورد است.

به گزارش تسنیم آغاز ثبت نام واکسیناسیون افراد 60 سال به بالا از روزگذشته 24 تیرماه آغاز شده و به این ترتیب سنین بالای 60 سال می‌توانند جهت انجام واکسیناسیون کرونا، با مراجعه به سایت salamat.gov.ir ثبت‌نام و نسبت به اخذ نوبت اقدام کنند.

لازم به ذکر است بر اساس آخرین نقشه‌ رنگ‌بندی رسمی کشور در حال حاضر 9 شهر استان کرمان در وضعیت فوق‌قرمز، 7 شهر در وضعیت قرمز، شش شهر در وضعیت نارنجی و یک شهر در وضعیت زرد قرار دارند که در این میان وضعیت کرونا در کرمان، رفسنجان، سیرجان، بم، جیرفت، رودبار جنوب، کهنوج، منوجان و فهرج فوق‌قرمز است و این در حالی است که تا هفته گذشته کرمان و فهرج در وضعیت قرمز قرار داشتند و تعداد مناطق فوق‌قرمز کرونا در استان هفت شهر بود.

درحال تکمیل... .

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اخبار کرونا در ایران کارشناسان بهداشت کرونا در استان بهداشت و درمان میان کودکان سراسر کشور افزایش تعداد آغاز شده استان کرمان تاکید دارند ویروس کرونا ویروس دلتا خانواده ها دلتا کرونا پیک پنجم یک مورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۳۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت

عباس جمالی٬ مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ بر اساس ویروس‌های آنفولانزای فوق حاد پرندگان در گردش ایران و منطقه خاورمیانه ۲.۳.۴.۴ Clade که مهمترین سویه آن در حال حاضر H۵N۸ بوده ساخته شده است و حداکثر شباهت آنتی ژنی با ویروس‌های بیماری زای حال حاضر کشور را دارا است.

او افزود: از این رو جهت پیشگیری از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ویژه سویه H۵N۸ در گله‌های مرغ اجداد مادر تخم گذار و بوقلمون مورد مصرف قرار می‌گیرد. واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ حاوی ویروس غیر فعال (کشته) شده آنفولانزای (H۵N۳) به میزان حداقل HAU ۱۰۲۴ است که در ترکیب با ادجوانت روغنی به عنوان یک القا کننده قوی آنتی بادی ساخته شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این واکسن به دلیل دارا بودن مقدار بهینه آنتی ژن قادر به القا آنتی بادی ضد ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان (H۵N۳) حداقل معادل ۶۴ سه هفته پس از واکسیناسیون بوده که بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) منطبق با حفاظت کامل از گله طیور در برابر این ویروس بیماری زا است.

جمالی با اشاره به طریقه مصرف این واکسن بیان کرد: تزریق ۵۰ میلی لیتر یک دوز زیر پوست گردن یا تزریق عضلانی در سینه پرنده سالم در سه هفتگی و بالاتر، تزریق یادآور ۳ الی ۴ هفته پس از تزریق اول توصیه می‌شود. در صورت نیاز تزریق دوز یادآور ۶ ماه پس از تزریق دوز دوم انجام شود. برنامه واکسیناسیون باید چهار هفته قبل از شروع تخم گذاری کامل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • جدیدترین اظهارات معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص تقسیم استان‌های کرمان و تهران
  • تجلیل از پیشکسوتان فوتبال استان کرمان
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • حس خوب حمایت
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند