Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، سالمندان و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای و نقص ایمنی، درخطر بیشتری قرار دارند و آن‌طور که تصویربرداری از بیماران نشان می‌دهد در مراحل حاد، ریه بیماران هم درگیر می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، پس از گذر از پیک ششم کرونا در کشور و فروکش‌کردن تعداد مبتلایان و صفرشدن آمار مرگ‌ومیر برای چند روز، برخی گمان کردند که کرونا تمام شده است و به‌زودی جشن پایان آن را خواهیم گرفت، اما از نیمه دوم ‌‌تیرماه زنگ خطر ابتلا و به‌نوعی پیک هفتم به صدا درآمد به‌نحوی که به‌یک‌باره شاهد تغییر رنگ کرونایی در اکثر شهرهای ایران بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا بعد از پیک ششم، برخی‌ها معتقد بودند ‌دیگر شاهد موج جدیدی از ویروس نخواهیم بود، ‌‌اما از نیمه دوم تیرماه به‌یک‌باره شاهد اوج‌گیری کرونا در اکثر نقاط جهان به‌ویژه ایران هستیم ‌به‌طوری که دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در گفت‌وگویی ‌اظهار کرد: موارد ابتلاء به کرونا در 110 کشور جهان در حال اوج‌گیری است و موارد ابتلای جهانی 20 درصد افزایش داشته است و تعداد فوتی‌ها نیز روندی صعودی دارند.

مسئولان مراکز درمانی، متخصصان عفونی بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها و پزشکان در مطب‌ها، از افزایش میزان مراجعه بیماران با نشانه‌های کرونا که اغلب به‌شکل سرماخوردگی است، خبر می‌دهند و حالا همین افزایش، در آمارهای روزانه وزارت بهداشت از شیوع کرونا در کشور هم مشخص است به‌نحوی که شمار بیماران در دو هفته گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته است، به‌طوری که تعداد مبتلایان روزانه از اول تیرماه که 265 نفر بود، روز گذشته چهارم مرداد ماه 11035 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 1533 نفر از آنها بستری شدند.

براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، سالمندان و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای و نقص ایمنی، درخطر بیشتری قرار دارند و آن‌طور که تصویربرداری از بیماران نشان می‌دهد در مراحل حاد، ریه بیماران هم درگیر می‌شود.

علائم ابتلاء شبیه سرماخوردگی است؛ البته اگر عفونت‌ها از بالا به پایین باشد، حکایت از درگیری ریه دارد: هم‌اکنون سویه غالب همان BA.4 و BA.5 است. با اینکه تغییرات محسوس در تعداد مبتلایان دیده می‌شود اما هنوز روی آمار بستری‌شده‌های آی‌سی‌یو این تغییرات را نمی‌بینیم؛ بنابراین این امید وجود دارد که بیماری با شدت پایین، افراد را به‌مدت حدود سه هفته درگیر کند و تعداد فوتی‌ها افزایش پیدا نکند.

بعید به‌نظر می‌رسد که دوباره درگیر پاندمی کرونا شویم؛ اما به‌هرحال این‌ها نشانه‌های ورود به موج هفتم کروناست، اگر موارد ابتلاء بالاتر رود، ممکن است درگیر پیک شویم. اُمیکرون مانند دلتا نیست، نباید مردم را ترساند اما باید احتیاط کرد درمان کرونا پرهزینه است، حالا هم نسبت به قبل، میزان هزینه درمان کرونا، بیشتر است؛ بنابراین هر ابتلاء و بستری، بسیار هزینه‌بر خواهد بود و باید از ابتلای افراد جلوگیری شود.

براساس اعلام وزارت بهداشت 64 شهر در وضعیت قرمز کرونا، 163 شهر در وضعیت نارنجی، 207 شهر در وضعیت زرد و 14 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.با کاهش تعداد شهرهای قرمز کرونا در کشور، تعداد موارد بستری و فوتی مبتلا به این بیماری کاهش یافته است.در هفته آخر مردادماه 1401، تعداد 6104 نفر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان‌های کشور بستری شدند که نسبت به هفته گذشته روند کاهشی را نشان می‌دهد.

تعداد فوتی‌های کرونا از 491 نفر در هفته سوم مرداد به 430 نفر در هفته آخر مردادماه رسیده است.تعداد بیماران سرپایی با تست مثبت کرونا نیز از 31 هزار و 116 نفر در هفته سوم مرداد به 22 هزار و 77 نفر در هفته گذشته رسیده است.با وجود روند کاهشی کرونا در اکثر استان‌های کشور، چهار استان شامل همدان، کهگیلویه و بویراحمد (یاسوج)، سیستان و بلوچستان و اردبیل در هفته اخیر شاهد افزایش تعداد بیماران بستری کووید19 بوده‌اند.

استان کرمان/  بستری 113 بیمار ‌

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، براساس آخرین به روزرسانی‌های نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از  5 شهریور، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از 12 مورد به 7 مورد کاهش و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 5 شهر به 9 شهر افزایش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 6 شهر به 7 شهر رسیده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.

سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 24 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستان‌های استان کرمان داشتیم که از این تعداد 13 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 3 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 3 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 2 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 3 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.

وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 113 نفر است، گفت: تعداد فوتی‌های قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان 2 مورد بوده که مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 798 نفر رسیده است.

گزارش در حال تکمیل

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حوزه دانشگاه علوم پزشکی تعداد فوتی ها بیمارستان ها وزارت بهداشت تعداد شهرهای شهر در وضعیت استان کرمان نفر در هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۳۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود

فائزه امینی در گفت‌گو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، سواد سلامت را با توجه به منابع مختلف، توانایی به دست آوردن، درک، ارزیابی و استفاده از اطلاعات بهداشتی و تصمیم‌ گیری‌های مرتبط با سلامت خواند و خاطر نشان کرد: سواد سلامت به پیمایش در منابع اطلاعات مرتبط با سلامت، استفاده موثر از این اطلاعات و درک بهتر افراد کمک می‌کند.

امینی با بیان اینکه سواد سلامت به عنوان یک عامل اصلی در کاهش نابرابری‌ های بهداشتی و بهبود سلامتی و وضعیت رفاه است، گفت: سواد سلامت یک رویکرد استراتژیک برای پیشگیری و کنترل بیماری‌ها است؛ بنابراین متخصصان مرتبط با سلامت قبل از ارائه مداخلات یا آموزش، لازم است از وضعیت سواد سلامت افراد، آگاهی داشته باشند تا بهتر بتوانند اقدامات مناسب را انجام دهند.

وی ادامه داد: سواد سلامت در حال حاضر به عنوان ابزاری اساسی برای پیشگیری از بیماری‌های واگیر و غیر واگیر در نظر گرفته می‌شود و بهبود سواد سلامت بیشتر از هر زمان دیگری برای آماده سازی افراد در موقعیت‌هایی که نیاز به واکنش سریع دارند، حیاتی است.

کارشناس سلامت با اشاره به چالش‌های دوران کووید۱۹ و انتشار اینفودمی‌ها که نوعی سونامی و اپیدمی از اطلاعات صحیح و غلط بودند، تشریح کرد: اینفودمی و اشتراک گذاری سهوی و عمدی اطلاعات غلط در دوران کووید ۱۹ باعث ایجاد سردرگمی برای شناسایی اطلاعات صحیح و قابل اعتماد از اطلاعات غیر قابل اعتماد و غلط می‌شد و برای جلوگیری از پیامدهای منفی این مسائل نیاز بود که افراد حتما به سلاح سواد سلامت مجهز شوند.

فائزه امینی با اشاره به پیامدهای پایین بودن سواد سلامت افراد، توضیح داد: سواد بهداشتی ضعیف می تواند منجر به چندین نتیجه سوء مانند تأخیر در تشخیص، عدم پایبندی به درمان، مرگ و میر، بستری شدن در بیمارستان و در نتیجه افزایش هزینه‌های مرتبط شود.

وی افزود: امروزه سواد سلامت به عنوان یکی از عوامل مهم برای ایجاد مداخلات موثر و به حداکثر رساندن نتایج بهداشتی در نظر گرفته شده است و محققان از رشته های مختلف بر لزوم در نظر گرفتن سواد بهداشتی شهروندان، سیاست گذاران، تولیدکنندگان و ارائه دهندگان اطلاعات تأکید کرده‌اند.

این کارشناس با بیان اینکه اولین قدم در جهت کاهش اثرات منفی سواد سلامت محدود، آگاه کردن و مسئولیت پذیری ارائه دهندگان خدمات سلامت در قبال سواد سلامت بیماران و مراجعه کنندگان است، تشریح کرد: سواد سلامت تأمین کنندگان اطلاعات و ارائه دهندگان خدمات به اندازه سواد سلامت دیگر افراد مهم است؛ چرا که ارائه اطلاعات واضح و ساده قابل فهم نیز بر عهده تأمین کنندگان اطلاعات است.

فائزه امینی با بیان اینکه اپیدمی‌ها همانند کرونا و افزایش متعاقب آن اینفودمیک‌ها نقش خبرنگاری حرفه‌ای را پر رنگ‌تر کرده است، اظهار داشت: خبرنگاران وظیفه خاصی برای انتشار اخبار سلامت دارند چرا که در طی همه گیری، ضروری است که اطلاعات نه تنها به موقع و دقیق باشد، بلکه متناسب با جمعیت‌های مختلف باشد. بنابراین خبرنگارانی که اخبار سلامت کار می‌کنند بین مردم و متخصصان مرتبط با سلامت واسطه می‌شوند و در واقع این خبرنگاران منبع ارائه اطلاعات علمی در مورد بیماری‌ها و سلامت در جامعه هستند.

وی افزود: خبرنگاران حتی ممکن است جزو اولین افرادی باشند که به خطرات بالقوه سلامت در جوامع توجه می‌کنند. بنابراین، هم کمیت و هم کیفیت اخبار منتشر شده در رسانه‌های جمعی مانند رادیو، تلویزیون و اینترنت مهم است زیرا این نوع ارتباطات بر پیشگیری از بیماری، ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی تأثیر مستقیم دارد. ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ

امینی بر ارتباط خبرگزاری‌ها با متخصصین مرتبط با سلامت تأکید کرد و گفت: بهبود کیفیت اخبار مرتبط با سلامت در رسانه‌ها مستلزم ارتباط بیشتر رسانه‌ها و متخصصان سلامت، محققان و سیاست گذاران و همچنین موسسات آموزشی، سازمان‌های پزشکی و موسسات دخیل در تحقیقات علمی و بهداشتی است.

خبرنگار: ندا گودینی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229205

دیگر خبرها

  • کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • عکس‌| رئیس سابق فدراسیون کشتی در آلمان بستری شد
  • جهش تولید با رفع دغدغه معیشت کارگران محقق می‌شود
  • دولت باید مایحتاج کارگران را مهیا کند/نقشه دشمنان از بین بردن مغزهای متفکر در بلاد اسلامی است
  • ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری